Volwassenen

Soms loopt je leven niet meer zoals je zou willen. Je bent vaak geïrriteerd, lusteloos, droevig, boos, gefrustreerd of misschien duiken er soms ook angsten op. Je hebt het gevoel dat het even niet meer lukt of je hebt een ernstig trauma opgelopen. De  grond lijkt weg te zakken onder je voeten en je weet zelf niet meer welke richting  je uit wilt of kunt.

Met professionele begeleiding krijg je weer grip op de situatie en worden een aantal zaken in een ander perspectief geplaatst.

De duur en frequentie van de therapie is afhankelijk van de problematiek. Soms is  één gesprek voldoende om terug de juiste richting te vinden. Problemen als angsten, depressie, traumatische ervaringen en dergelijke nemen langere tijd in beslag. Om niet steeds opnieuw een drempel over te moeten, volgen de eerste gesprekken elkaar wekelijks of tweewekelijks op. Afhankelijk van de behoefte van de cliënt en de evolutie van de therapie kunnen de sessies elkaar na verloop van tijd maandelijks of  tweemaandelijkse opvolgen. Meer tijd tussen de sessies is soms goed om de inzichten uit de therapie te laten bezinken en ruimte te geven zodat een veranderingsproces tot stand kan komen.

De Milde Weg biedt ondersteuning bij

  • onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel, faalangst
  • traumaverwerking, rouwproces
  • eetstoornissen, dwangmatig of obsessief gedrag
  • angst, depressieve gevoelens, CVS, burn-out
  • vragen over zingeving